Avgust v znamenju konoplje

Se sprašujete zakaj?  Ker je konoplja pri nas na kmetiji trenutno v bujnem cvetenju in je kot taka zato zelo primerna za vršičkanje. In za kaj so primerni vršički? Lahko jih posušimo za čaj, lahko pa iz svežih vršičkov pridobimo eterično olje in hidrolat s procesom parne destilacije. Zato bo avgust pri nas v znamenju konoplje. Seveda ne bo manjkalo tudi kakšno zanimivo izobraževanje in delovna akcija v povezavi s konopljo.

Že kar prvo avgustovsko soboto 5.8. ste vabljeni k nam na kmetijo. Priredili bomo Konopljin dan, v sklopu katerega bomo predstavili rastlino in njeno uporabnost ter razbili kakšen mit. Povabili pa vas bomo na tudi polje, da nam jo boste pomagali vršičkat. Hkrati vam bomo pokazali, kako njen čudovit vonj pretvoriti v eterično olje in hidrolat ter kako ju sploh uporabljati. Kulinarični privrženci konoplje bodo lahko izdelali kaj dobrega za pod zob. Seveda bo za hrano in pijačo tudi poskrbljeno. Prav zato so prijave seveda obvezne zaradi boljše organizacije dogodka. Pridite pa kadarkoli med 10. in 18. uro. 

V sredo 9.8. ob 17.30 uri bomo na kmetiji Vrhivšek izvedli praktično delavnico Destilacija z izdelavo konopljinega mila. Program delavnice je že železni repertoar naših izobraževanj, več podrobnosti o poteku pa najdete tukaj.

Spet bomo obiskali prijazne gostitelje iz Histrie Botanice, ki poleg ostalih zelišč destilirajo tudi konopljo. 24.8. ob 17.30 bo tako v Krkavčah na sporedu praktična delavnica Konoplja kot del naravne kozmetike.

Če vas zanima konoplja in bi radi izvedeli še več, imate v mesecu avgustu idealno priložnost za to. Zato vabljeni po novo znanje in sproščeno druženje k nam na kmetijo.