Naši Izdelki: Zelišča

Sivkino milo

Sivka je znana, da pomirja kožo, k čemer ji pripomorejo še druge sestavne, ki jih najdete v domačem sivkinem milu. Sivkino milo namreč predstavlja skrbno izbrano mešanico sestavin, ki bodo vašo kožo umile in pustile tudi občutek navlaženosti, saj milu ni odvzet glicerol.

Gre za ročno izdelano milo po hladnem postopku, ki vsebuje samo naravne sestavine. Brez dodatka umetnih dišav

Neto teža: več kot 80 g

Sestavine: olivno olje, destilirana voda, karite maslo, kokosova maščoba, natrijev hidroksid, posušeni cvetovi sivke, eterično olje sivke

5 €

 

Zeliščna sol

Zeliščna sol je suha mešanica piranske soli in naših zelišč, ki dodajajo jedem poseben okus. Začinjanje jedi je vsekakor v rokah vaše domišljije. primerna je za začinjane mesnih in zelenjavnih jedi.

Sestavine: piranska sol, origano, žajbelj, timijan, šetraj, rožmarin, ognjič

Količina: 180 g

Zeliščno sol lahko dobite z ali brez darilne embalaže.

3,5 €, 4,5 €

 

Lindeška vegeta

Pri začinjanju vaših jedi si lahko pomagate z Lindeško vegeto, ki združuje odlično razmerje zdrave zelenjave, pridelane v neokrnjeni naravi.

Sestavine: korenje, peteršilj, čebula, por, rdeča paprika, piranska sol

Količina: 200 g

Lindeško vegeto lahko dobite z ali brez darilne embalaže.

3,5 €, 4,5 €

 

Zeliščna sol in Lindeška vegeta - darilni komplet

Če zeliščna sol predstvalja suho mešanico soli z zelišči, je Lindeška vegeta "mokra" mešanica, ki je prav tako v pomoč pri kuhanju. Pripravljena je namreč iz domačega korenja, peteršilja, pora, paprike, čebule in piranske soli.

Skupaj tvorita odličen pripomoček v kuhinji in izredno lepo darilo, ki ga bo vesel/a vsak/a, ki ga/jo veseli ustvarjanje dobrot v domači kuhinji.

V lični darilni embalaži najdete zeliščno sol in Lindeško vegeto. 

8 €

 

Sivkin hidrolat

Sivkin hidrolat nastane poleg eteričnega olja pri parni destilaciji sivke. Je bistveno nežnejši kot eterično olje in ga lahko nanašamo direktno na kožo.

Uporablja se lahko kot tonik za vse tipe kože, kot dodatek h kopelim, za osvežitev prostora ali za izdelavo krem, losijonov in šamponov. Z njim lahko tudi likamo in na ta način odišavimo perilo

Sivkin hidrolat je primeren za pomiritev razdražene kože, ki se pojavlja zaradi alergij ali pikov insektov. Deluje protivnetno, zato je primeren tudi za nego aknaste kože.

Na voljo je v 100 mL steklenički s pršilko ali v 1 L steklenici. 

Uporaba: izdelek nanesite na želeni predel kože, izdelka ni potrebno izpirati po uporabi. Zgolj za zunanjo uporabo.
 

10 €, 20 €

 

Tinktura ameriškega slamnika

Tinktura ameriškega slamnika je dobrodošel pripomoček k dvigu imunskega sistema. Spojine, ki so prisotne v ameriškem slamniku, znano spodbujajo delovanje belih krvničk in na ta način pripomorejo k boljši telesni odpornosti na okužbe.

Tinktura je narejena iz zeli ameriškega slamnika (Echinacea purpurea), namočene v domačem žganju.

Količina: 100 ml

Uporaba: do 30 kapljic 3 x dnevno

10 €