Naši Izdelki: Zelišča

Sivkino milo

Sivka je znana, da pomirja kožo, k čemer ji pripomorejo še druge sestavne, ki jih najdete v domačem sivkinem milu. Sivkino milo namreč predstavlja skrbno izbrano mešanico sestavin, ki bodo vašo kožo umile in pustile tudi občutek navlaženosti, saj milu ni odvzet glicerol.

Gre za ročno izdelano milo po hladnem postopku, ki vsebuje samo naravne sestavine. Brez dodatka umetnih dišav

Neto teža: več kot 80 g

Sestavine: olivno olje, destilirana voda, karite maslo, kokosova maščoba, natrijev hidroksid, posušeni cvetovi sivke, eterično olje sivke

5 €

 

Zeliščna sol

Zeliščna sol je suha mešanica piranske soli in naših zelišč, ki dodajajo jedem poseben okus. Začinjanje jedi je vsekakor v rokah vaše domišljije. primerna je za začinjane mesnih in zelenjavnih jedi.

Sestavine: piranska sol, origano, žajbelj, timijan, šetraj, rožmarin, ognjič

Količina: 180 g

Zeliščno sol lahko dobite z ali brez darilne embalaže.

4 €, 5 €

 

Sivkin hidrolat

Sivkin hidrolat nastane poleg eteričnega olja pri parni destilaciji sivke. Je bistveno nežnejši kot eterično olje in ga lahko nanašamo direktno na kožo.

Uporablja se lahko kot tonik za vse tipe kože, kot dodatek h kopelim, za osvežitev prostora ali za izdelavo krem, losijonov in šamponov. Z njim lahko tudi likamo in na ta način odišavimo perilo

Sivkin hidrolat je primeren za pomiritev razdražene kože, ki se pojavlja zaradi alergij ali pikov insektov. Deluje protivnetno, zato je primeren tudi za nego aknaste kože.

Na voljo je v 50 mL ali 100 mL steklenički s pršilko oz. v 1 L steklenici brez pršilke.

Uporaba: izdelek nanesite na želeni predel kože, izdelka ni potrebno izpirati po uporabi. Zgolj za zunanjo uporabo.
 

6 €, 10 €, 20 €

 

Melisin hidrolat

Melisin hidrolat nastane poleg eteričnega olja pri parni destilaciji melise. Je bistveno nežnejši kot eterično olje in ga lahko nanašamo direktno na kožo.

Uporablja se lahko kot tonik za vse tipe kože, kot dodatek h kopelim, za osvežitev prostora ali za izdelavo krem, losijonov in šamponov. Z njim lahko tudi likamo in na ta način odišavimo perilo

Melisin hidrolat je primeren za pomiritev razdražene kože in deluje protivnetno. Z njim lahko popršimo hiperaktivneže in tečnobe.

Na voljo je v 50 mL ali 100 mL steklenički s pršilko.

6 €, 10 €

 

Žajbljev hidrolat

Žajbljev hidrolat nastane poleg eteričnega olja pri parni destilaciji žajblja. Je bistveno nežnejši kot eterično olje in ga lahko nanašamo direktno na kožo.

Uporablja se lahko kot tonik za mastni tip kože, kot dodatek h kopelim, za vneto grlo, pri hormonsko neuravnovešeni podpazduhi ali pri vročičnih oblivih v menopavzi ter za nadležne akne, ki grenijo življenje mladostnikom

Na voljo je v 50 mL ali 100 mL steklenički s pršilko oz. v 1 L steklenici brez pršilke.

6 €, 10 €, 20 €

 

Rožmarinov hidrolat

Rožmarinov hidrolat nastane poleg eteričnega olja pri parni destilaciji rožmarina. Je bistveno nežnejši kot eterično olje in ga lahko nanašamo direktno na kožo.

Uporablja se lahko kot tonik za vse tipe kože, kot dodatek h kopelim, za osvežitev prostora ali za izdelavo krem, losijonov in šamponov. 

Rožmarinov hidrolat je primeren za spodbuditev možgančkov pri miselnih nalogah, rast las in da dvignemo raven energije, ko jo rabimo.

Na voljo je v 50 mL ali 100 mL steklenički s pršilko oz. v 1 L steklenici brez pršilke.

6 €, 10 €, 20 €

 

Tris hidrolatov - dišeča sreča

Podarite dišečo srečo, kjer se skrivajo trije hidrolati, ki so kot prva pomoč pri dnevnih izivih.

Sivka pomiri, žajbelj ublaži, melisa osreči, rožmarin poživi! Še več o lastnostih posameznih hidrolatov najdete pri opisih hidrolatov.

Ustvarili smo jih iz doma zraslega žajblja, sivke, rožmarina in melise smo na kmetiji Vrhivšek s klasično parno destilacijo. Hidrolati so polni v vodi topnih učinkovin iz zdravilnih rastlin. Spravljeni so v 100 ali 50 mL stekleničke s pršilko. Nanašajte jih na želeni predel kože. Po uporabi jih ni treba izpirati.

22 €, 34 €

 

Tinktura ameriškega slamnika

Tinktura ameriškega slamnika je dobrodošel pripomoček k dvigu imunskega sistema. Spojine, ki so prisotne v ameriškem slamniku, znano spodbujajo delovanje belih krvničk in na ta način pripomorejo k boljši telesni odpornosti na okužbe.

Tinktura je narejena iz zeli ameriškega slamnika (Echinacea purpurea), namočene v domačem žganju.

Količina: 100 ml

Uporaba: do 30 kapljic 3 x dnevno

10 €