Poletje že diši

Bliža se čas, ko bo sivka tudi pri nas omamno zadišala - le še malo manjka. 15.7. bomo na Kmetiji Vrhivšek spet poželi sivko, jo destilirali in izdelovali naravno sivkino kozmetiko. Ta dan bomo vse dogajanje začinili še izdelovanjem ljubkih volnenih vil pod vodstvom Petre Vengar, ki je ustvarila že nešteto Petrušk. Podrobnejši program je na voljo tukaj.


Ker so se lani torkove destilacije zelišč uspele, jih bomo letos ponovili. Skoraj vsak poletni torek popoldan od 17.30 dalje bomo na kmetiji Vrhivšek destilirali zelišča. Poleg samega procesa destilacije boste spoznali rastlino in njene učinkovine, kako se jo uporablja v kozmetiki in prehrani ter dobili stekleničko hidrolata za darilo.
Začenjamo v torek 11.7., ko bo na vrsti ŽAJBELJ
                      v torek 18.7. bo čas za ROŽMARIN
                      v torek 1.8. bomo destilirali MELISO
                      v torek 8.8. pa bo na vrsti SIVKA

Obiskali bomo Histrio Botanico, kjer Jana in Matej vsak dan destilirata svoja zelišča. V četrtek 20.7. ob 17.30 se bo pri njima, v dolini Dragonje, destilirala tudi industrijska konoplja.  Ne samo, da boste lahko vonjali, kako diši eterično olje in hidrolat konoplje, pač pa se boste lahko naučili tudi, kako hidrolat uporabiti za izdelavo domačega mila. Domača mila imajo več prednosti pred industrijsko izdelanimi  - več o tem pa na praktični delavnici v Krkavčah.


Tako, sledite svojemu nosu v lovu za vonjavami in znanjem!  Več o dogodkih na naši fb in spletni strani 

Vabljeni!