Potencial zelišč pri podnebnih spremembah ter njihova vloga v krožnem gospodarstvu

Dejstvo je, da kmetije niso samo pridelovalke hrane, ampak so tudi inovatorji in varuhi naravnih virov: tal, vode, biotske raznovrstnosti in semen. Za uspešno delo na kmetiji je zato potrebno nenehno iskanje izboljšanih/novih rešitev v spreminjajočem okolju, kar je eden od ključnih dejavnikov preživetja. Res, da so tudi kmetije po dejavnostih različne, ene z večjim, druge z manjših okoljskim odtisom. Vsem pa je skupno, da se skušajo prilagoditi podnebnim spremembam in da skušajo gospodariti skladno z EU direktivami, ki zagovarjajo ohranjanje biotske raznovrstnosti. Pri vsem tem pa je potencial krožnega biogospodarstva morda še največji. 

O tem, kako se pridelava zelišč lahko prilagodi podnebnim spremembam, kakšna je njihova vloga v krožnem biogospodarstvu in seveda tudi pri samooskrbi, bo spregovorila predavateljica mag. Alenka Zapušek iz kmetije Vrhivšek.

Udeležba na predavanju je za udeležence z območja sodelujočih LAS (LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Raznolikost podeželja, LAS Od Pohorja do Bohorja, LAS Obsotelje in Kozjansko ter LAS Bogastvo podeželja) brezplačna. 

Predavanje bo v sredo, 10. 4. 2023, ob 17. uri v jurti na Kmetiji Vrhivšek, Lindek 22, 3213 Frankolovo. www.kmetija-vrhivsek.si

Prosimo vas, da se na delavnice prijavite po e-pošti alenka@kmetija-vrhivsek.si najkasneje dva dni pred predavanjem. Vse dodatne informacije lahko prejmete na navedenem e-naslovu ali po telefonu 041 969 770 (Alenka).

Vljudno vabljeni