Konoplja in kozmetika - si upate? :)

Ali mogoče veste, da se v tistih barvitih škatlicah, ki jih vidimo na kozmetičnih policah v trgovinah, skriva vse mogoče, nekaj naravnih sestavin in nekaj sestavin s čudnimi imeni? Si predstavljate, kako bi se počutila vaša koža (in seveda tudi vi) ob nanosu lastnega kozmetičnega izdelka? 

Nudimo vam možnost, da se sami naučite, katere sestavine so vam v pomoč pri negi in izboljšanju stanja vaše kože ter na podlagi tega izdelate svoje kozmetične izdelke.

Ker je v zadnjih nekaj letih več govora o industrijski konoplji in njeni uporabnosti, vam bomo pokazali, kako hladno stiskano konopljino olje, moko, goščo, čaj in CBD, uporabimo tudi v kozmetične namene? Vsak izmed naštetih konopljinih izdelkov ima določene lastnosti, ki jih s pridom izkoriščamo v mešanici z drugimi sestavinami. Tako dobimo kozmetične izdelke popolnih kombinacij, s katerimi vzdržujemo vlažnost kože, zmanjšujemo vnetne procese in učinke staranja ter povečujemo njeno naravno zaščito. Ob njihovi uporabi bo vaša koža navdušena! 

Spoznali boste tudi konopljin hidrolat in eterično olje konoplje, ki sta prav tako znani sestavini kozmetičnih izdelkov. Sami boste izdelali 4 kozmetične izdelke, ki jih boste po delavnici odnesli domov. Prepričana sem, da boste z novim znanjem dobili tudi navdih za izdelavo kozmetike zase in za družinske člane.

Program:
• Kaj konoplja kot rastlina nudi?
• Lastnosti konopljinega olja, hidrolata in eteričnega olja, konopljine moke, gošče in čaja ter njihova uporaba v kozmetiki
• Predstavitev drugih osnovnih sestavin olj, masel, eteričnih olj, soli, voska in njihove uporabe
• Postopki izdelave posameznih konopljinih kozmetičnih izdelkov
• Praktična izdelava negovalnega pilinga in kopalne soli
• Praktična izdelava konopljinega masažnega olja
• Praktična izdelava konopljinega negovalnega masla za telo

Kdaj: 23.4.2018 ob 18. uri

Kje: Kmetija Vrhivšek, Lindek 22, 3213 Frankolovo

Predviden čas delavnice: 3 ure

Cena: 40 €/osebo – v ceno je vključeno gradivo z recepti, sestavine in embalaža za izdelavo vseh naštetih izdelkov, 4 izdelki in pogostitev z domačim konopljinim čajem med delavnico. 

Ker je število udeležencev omejeno, so predhodne prijave zaželene na: alenka@kmetija-vrhivsek.si ali 041-969-770